Што научивме за љубовта во 2012 година?

Погледнете ги најинтересните резултати добиени од овогодишните студии поврзани со љубовта и сексот.
Датум: 07 дек 2012

10 изрази кои мажите ги мразат

Дали имате навика постојано да се жалите за вашата тежина, или да го споредувате вашиот сопруг со други мажи?
Датум: 30 ное 2012
, Автор:

Зошто некои мажи се верни?

Како што постојат причини за неверство, така постојат и причини поради кои одредени мажи се верни...
Датум: 29 ное 2012
, Автор:

Дали сте женски шовинист?

Доколку мислите дека мажите се емоционално недостапни, бесчувствителни, неспособни да искажат чувства, да созреат и вистински да сакаат, тогаш најверојатно сте женски шовинист.
Датум: 27 ное 2012
, Автор:

Најдобри и најбезбедни начини да ѝ ја покажете вашата љубов

Доколку во вашиот живот имате посебна дама на која сè уште не сте ѝ навестиле колку ви значи, можеби најдобро е да го сторите тоа што поскоро.
Датум: 20 ное 2012
, Автор:

Како да знаете кога станува збор за вистинска љубов?

Не можам да живеам без тебе, ти си воздухот кој го дишам, ти си сè што ми треба, јас и ти сме едно... Ова се најчестите фрази кои луѓето ги користат за да искажат љубов. Но, доколку љубовта навистина постои...
Датум: 19 ное 2012
, Автор:

Љубовта го гаси мозокот

Кога пријателите некому ќе кажат: „Таа/тој не е за тебе“, овој совет по правило се игнорира, но не поради тврдоглавоста на вљубениот, туку едноставно во моментот толку може да разбере.

И љубовта поминува низ 9-месечно раѓање

Раѓањето на една љубовна врска со добра перспектива пред себе, трае околу 9 месеци, исто колку и целиот период во бременоста, до раѓањето на новиот живот.

Најчудните секс-соништа и нивното значење

Ваквите сонови многу ретко имаат некаква поврзаност со сексот, туку причината која стои зад нив е воглавно ваша потреба од обединување, спојување на различните, спротивставени делови од самите себе.

Кога е време да му/ѝ дадете повеќе простор?

И покрај тоа што една врска не може да функционира ако партнерите не поминуваат доволно време еден со друг, исто така таа не може да функционира и ако тие поминуваат премногу време заедно.

Совети за одржување на долгите врски

Нормално е во долгите врски да има периоди кога ви се чини дека онаа првичната магија веќе ја нема. Но, тоа што сте долго време во врска не значи дека повеќе не чувствувате, туку напротив, вашите чувства еволуирале...
Датум: 08 ное 2012
, Автор:

Седум карактери на мажи од кои треба да бегате

Постојат луѓе со тешки карактери, со особини кои на некого може му одговараат, но вас психички би ве уништиле. Ги издвојуваме момците од кои би требало да бегате со цел да спасите жива глава.
Датум: 07 ное 2012
, Автор: