15 неверојатни работи кои можат да ги потврдат само оние кои имаат постар брат

Постарите браќа се како колачиња од кои никогаш не можете да се заситите.

Како да го научите детето да се однесува одговорно со парите?

Управувањето со парите е многу важна животна вештина која не се учи на училиште, туку дома.

Како да го отстраните мирисот на цигари од дома?

Ако не пушите, сигурно е дека мирисот на цигари многу ви пречи и го чувствувате секогаш кога некој пријател – пушач ќе ви дојде на гости.

13 нешта кои ќе ги разберат само оние кои имаат помала сестра

Ништо не може да ја надмине поврзаноста која постои помеѓу две сестри.

4 начини да ги дисциплинирате децата без да ги казнувате

Кога родителите мислат на дисциплинирање на своите деца, тоа си го преведуваат во казнување. Но, казнувањето си има своја цена.

Мајките се единствен и посебен дел од нашиот живот

Врската помеѓу мајката и детето е единствена по својата природа. Не постои личност која може да ја замени и не постои некој кој ќе ве сака и гледа како што го прави тоа мајката.

9 работи кои ги прави одговорниот татко

Родителството не е работа само на мајката или пред сè нејзина, како што многумина веруваат.

6 знаци дека вашата девојка ќе биде добра мајка

Откако ќе поминат некое време во врска, мажите почнуваат да размислуваат за заедничка иднина со жената која ја сакаат и едно од најбитните прашања кое си го поставуваат е дали таа може да биде добра мајка за нивните деца.

Исчистете го домот со газирани пијалаци на 10 едноставни начини

Како што имаат штетно дејство врз вашиот организам, така газираните пијалаци можат да ѝ наштетат и на нечистотијата во вашиот дом.

5 ситуации во кои на секоја девојка ѝ е неопходно потребен нејзиниот татко

Тој е нејзиното безбедно место и скривалиште,а таа секогаш неговата принцеза.

Како да одгледате деца кои ќе си го сакаат своето тело?

Еве што експертите советуваат во врска со тоа.