Зошто пандата е црно-бела?

Прекрасна колоритна анимација со оригинална приказна, која зборува за еден црно-бел свет, кој сосема се менува откако ќе се појави невидливата рака и почнува да го бои.
Датум: 08 мај 2011
, Автор:

Пингвин кој има скокот?

Оние од вас кои се скокотливи по природа, сигурно ќе се поистоветат со малото слатко пингвинче Куки, кое панично пафта со крилцата од што не може да го издржи скокоткањето.

Луди факти и занимливости

Во Бангладеж, децата кои наполниле 15 години можат да завршат во затвор поради препишување на тест.

Татко употребува обратна психологија врз синчето

Вербалната интеракција помеѓу родителите и малите деца секогаш е многу интересна. Ова смешно видео дефинитивно го прикажува тоа на дело.

Оптички илузии кои си поигруваат со мозокот

Оптичките илузии си поигруваат со нашиот мозок, на начин што мислиме дека гледаме нешто кое всушност реално не постои. Одвојте 5 минути од вашето време за една несекојдневна забава.

Смешни грешки при снимањето на ТВ сериите

Следуваат 4 одлични видеа кои ќе ве насмеат до солзи, а истовремено и ќе ве присетат на многу моменти од вашите омилени хумористични ТВ серии.

Бебе се плаши од секнење нос

Пети и пол месечното бебенце Емерсон не знае како треба да се чувствува додека неговата мајка го секне нејзиниот нос.

Пубертетот на машките во една минута

Оваа приказна напишана и анимирана од страна на Александар Гелнер, со музичка подлога од Никлас а Крогер, на динамичен начин го прикажува периодот на пубертет кој го поминуваат момчињата.
Датум: 10 мар 2011
, Автор:

Слатки мачиња со очила

Едни наместени на спиење, други родени глумци, сепак тие повторно докажуваат дека се прави шоумени и едни од најинтересните миленичиња. Уживајте во овие нивни смешни фотографии.

И животните се сакаат

Погледнете како изгледаат некои животни кога се заљубени.

Бесцелниот живот на еден алкохоличар

Ова инспиративно видео ќе ви ја разнежни душата, ќе ви предизвика блага насмевка на лицето и ќе ве натера со поголема јачина да го „вдишувате“ светот околу себе додека ги извршувате секојдневните обврски.

Приказна за животот на свеќите

„Lightheaded“ е приказна за неколку симпатични восочни суштества, чувствителни на температура, кои се жртвуваат за да станат она што знаат дека е нивната судбина. Метафорично, ова е и приказна за животот со силна порака.
Датум: 24 фев 2011
, Автор: