Кога денот и ноќта стануваат пријатели

Оваа приказна е производ на студиото Пиксар. Филмот ја имаше својата премиера лани летоска, заедно со познатиот „Приказна за играчките 3“, а претставува нешто досега невидено од Пиксар, спој на 2Д и 3Д анимација. Уживајте!
Датум: 18 фев 2011
, Автор:

Зошто врне?

Ако очекувавте објаснување за оваа природна појава, подобро ѕирнете во учебниците по географија или информирајте се на интернет. Овој пат, причината е објаснета на сладок, но сепак тажен начин.
Датум: 17 фев 2011
, Автор:

Животни равенки

Погледнете како би изгледал животот пресметан со неколку прости математички операции.

Реклами кои инспирираат

Дури и стариот календар, секои 28 години станува нов... Погледнете неколку инспиративни реклами кои ќе ве натераат да размислувате поинаку.

Што зборува вашата омилена боја за вас?

Повеќето од нас си имаат своја омилена боја. Без разлика дали причината е заради начинот на кој сината ви ги истакнува очите или како зелената ви влијае смирувачки, бојата што ја преферирате зборува за вашата личност.
Датум: 16 ное 2010
, Автор:

Што сакаат машките?

Едно истражување покажало дека машките често не го признаваат она што навистина го посакуваат, па затоа истражувачите побарале второ мислење од нивата понежна страна.
Датум: 30 сеп 2010
, Автор:

Необични и откачени закони ширум светот #2

Во Тајланд е нелегално да излезете од вашиот дом, доколку не носите долна облека :)
Датум: 29 сеп 2010
, Автор:

8 лаги што сите родители им ги кажуваат на децата

Според едно истражување во Англија е утврдено дека родителите на нивните деца им кажуваат 3000 „бели“ лаги во текот на нивното детство.

Необични и откачени закони ширум светот

Во Атина, Грција возачката дозвола може да ви биде одземена ако полицаецот смета дека сте сиромашно облечени или доколку не сте бањати.
Датум: 17 сеп 2010
, Автор: