Пештерско село во Иран

Многу од куќите во ова село се направени во пештери сместени во конусни карпи направени од наталожен вулкански пепел.

Кајли Миног со заводлив календар за 2012 година

Австралиската пејачка Кајли Миног пред некоја недела го објави својот календар за 2012 година. Календарот е достапен да се купи онлајн на официјалниот веб-сајт на Кајли Миног за само 8 фунти.

Вистинско другарство: кучката Медисон се грижи за слепата кучка Лили

Медисон секогаш ја води слепата Лили додека шетаат и се неразделни од моментот кога Лили го изгубила видот.

Бебе-нинџа бега од детско креветче

Мајката на овие две близначиња поставила камера во собата каде што тие спиеле, за да открие на кој начин едното од нив успева да побегне од креветчето. Но, бебињата разработиле стратегија...
Датум: 23 окт 2011
, Автор:

Кривите улици во Сан Франциско

Фотографот Dan Ng се обидел да ги „исправи“ овие неверојатни удолни улици, така што го навалувал фотоапаратот во спротивна насока од косината на улиците.

Мачка што умее да се коцка

Мачката што ќе ја видите на видеото се вика Фрида Кало, а нејзе ја чува семејство од Берлин, Германија. Таа одлично се снаоѓа во една од најстарите улични коцкарски игри...

3Д скенер кои ги одбира идеалните фармерки за вашето тело

Замислете ситуација во која одма ќе знаете кои фармерки би биле идеални за вас, без да талкате цел ден по продавници...

10 интересни факти за човековата психологија

Секој човек е различен на свој начин и различно реагира во дадена ситуација. Иако постојат голем број стереотипни размислувања, сепак некои работи можат да се издвојат како докажани и општо важечки.

Лофотен – аномалијата на Арктичкиот круг

Архипелагот Лофотен е норвешкиот Арктички рај. Бидете подготвени. Ова место го одзема здивот...

Фантастичен концепт изработен за Ферари

Моделот е наречен Ферари 612 GTO и е најдобриот дизајн направен од човек, кој никогаш нема работено во дизајнерскиот тим на Ферари.

Водич за читање од стапала

Очите можеби се прозорци на душата, но ако навистина сакате да го запознаете карактерот на некоја личност, загледајте се во нејзините стапала...

Што прави куче кога му студи?

Во ова кратко видео ќе видите однесување на куче, како никогаш досега. Ќе ве насмее и изненади со неговата постапка и со сигурност ќе го раскажувате на вашите пријатели.