Што зборува крвната група за вашиот љубовен живот?

Сте знаеле ли дека во Јапонија се верува дека крвната група го отсликува вашиот карактер, нешто слично како што ние веруваме во хороскоп?

Најстрашните ликови од големото платно

Ако обожавате да гледате хорори, сигурно имате омилен лик кој влева страв во коски. На списокот на најстрашни ликови се најдоа луѓе, но и животни како Годзила, Т-рекс, големата бела ајкула...
Датум: 05 јул 2012

Што зборува вашиот омилен сладолед за вашиот карактер?

Веб-сајтот www.icecream.com спровел истражување кое открива каков е вашиот карактер во зависност од вашиот омилен сладолед. :)

Неверојатни идеи од кои некои луѓе дебело се збогатиле

Луѓето често имаат многу идеи, но ретко кој од нив се осмелува да ги реализира. Сепак, постојат луѓе кои се спремни да ризикуваат за својата добра идеја, а на некои тоа им има донесено неверојатна заработувачка.

Најсреќните свињи на светот

Big Major Cay е мало ненаселено, но туристички многу популарно островче на Бахамите кое е дом на популарните и атрактивни свињи кои умеат да пливаат.

Чоколадна свеќа која можете да ја изедете

Вкусна чоколадна свеќа, која по топењето станува прелив на чоколадна мини тортичка...

Кога би немало интернет…

Замислете одеднаш да снема интернет од непознати причини и да не се знае кога проблемот ќе биде решен. Што би правеле во таков случај?

10 неверојатни случајности

Следниве примери ќе ви изгледаат премногу чудно за да бидат било судбина, било случајност.

Што ќе се случи ако скршите јајце под вода?

Институтот за океанска наука од Бермуда го има изведено овој проект, во кој прикажуваат што ќе се случи ако скршите живо јајце, 20 метри под вода.

Десетте изгубени светови и цивилизации

Во следниов текст ќе можете да прочитате за 10 легенди, почнувајќи од кралот Артур до легенда дека земјата е шуплива.

Најчестите кошмари и нивното значење

Стручњаците сметаат дека кошмарите се начин на кој вашата потсвест го привлекува вниманието во врска со ситуацијата која ја избегнувате, но која очигледно ви предизвикува проблеми.
Датум: 12 јун 2012

Кревет кој сам ја мести постелата

Производителите на мебел „OHEA“ од Шпанија го претставија првиот автоматски кревет на светот кој сам се мести после спиење на него.