Каква работа не сакаат пребирливите?

Некои работни места ги бие лош глас заради работните задачи кои вработените треба да ги извршуваат. Има луѓе кои се срамат да го работат тоа, но и такви кои се навистина пребирливи.

29 начини да останете креативни

Потребна ви е креативност повеќе од кога било, а баш некако периодов слабо ви протекуваат брилијантни идеи низ мозокот. Погледнете ги 29-те начини на кои можете да си ја поттикнете и одржите креативноста.
Датум: 05 јун 2011
, Автор:

Како ќе ги препознаете креативните луѓе?

Постојано сме опкружени со нив, но тешко ги препознаваме. Некои ни се чудни, некои оригинални. Еве како да препознаете дали и кои луѓе во нашето опкружување се вистински креативци...

Најчесто употребуваните „бели“ лаги

Обидот да си поминеме полесно во одредени ситуации, често го зачинуваме со по некоја бела лага и многупати тоа ни успева. Ова се неколку од најчесто користените...

Летечко доживување

Погледнете го ова кратко видео во кое неколку луѓе само за момент летаат. Нивото искуство е овозможено од Melbourne Skydive Centre во Австралија.

10 причини зошто е тешко да сакате пушач

Покрај причините кои им се добро познати на сите, редовните пушачи стекнуваат навики кои го менуваат нивниот животен стил, што пак, се одразува на начинот на кој влијаат на другите луѓе, на нивното лично здравје и на хигиената.
Датум: 20 апр 2011
, Автор:

10 заповеди за подобар живот

„На крајот, не се годините тие кои се важат во вашиот живот. Животот во тие години е она што е најважно.“ - рекол Абрахам Линколн.

50 работи кои сите треба да знаат да ги направат

Еве листа на 50 работи кои треба да знаете да ги правите. Никогаш не се знае кога ќе ви затреба да запалите оган, нели?

8 факти за пингвините

Ова се неколку интересни факти поврзани со нив, од кои ќе научите и ќе дознаете нешто повеќе за нивните навики.

Тајните на водата

Секој ден ја пиеме, а малкумина од нас знаат колку е таа моќна и значајна во нашиот живот. На 22 март се одбележа меѓународниот ден на водата. По тој повод, еве неколку познати и помалку познати факти за неа.
Датум: 24 мар 2011
, Автор:

Најстудениот град во светот

Познат е по тоа што го држи рекордот за најстудениот град на планетата Земја, каде што температурите паѓаат и до -71,2 Целзиусови степени.

Што значи да се биде човек?

На почетокот, сите го добиваме истото, во текот на животот мора да се соочиме со истите работи, за на крајот, да сфатиме дека сме се избориле најдобро што сме можеле. Овие правила важат за сите...
Датум: 14 мар 2011
, Автор: