10 психолошки состојби за кои никогаш не сте слушнале

Погледнете ги наредниве 10 чувства кои можеби некогаш сте ги доживеале, но не сте знаеле како да си ги објасните.

Кратка поучна приказна: Детето со џамлиите

Кратка, но многу поучна приказна, која на едноставен начин ќе ве потсети што е потребно за мирен сон и живот исполнет со среќа.

Бојата на вашите очи зборува за вашата личност

Психолозите обрнуваат многу внимание на очите за да откријат дали некој лаже или ја кажува вистината кога зборува за своите моментални чувства. Но, дали сте знаеле дека за вашата личност зборува и самата боја на вашите очи?
Датум: 20 јан 2014
, Автор:

7 женски навики кои и мажите потајно сакаат да ги имаат

Како што жените се борат со разни стереотипи, така и мажите не уживаат целосна слобода во нивниот животен стил, плашејќи се дека ќе бидат исмеани или неодобрени од страна на нивната околина.

Зошто имаме веѓи?

Со нашите веѓи остваруваме невербална комуникација со другите луѓе, кога сакаме да покажеме дека сме збунети или лути. Но, дали тоа е нивната единствена цел?

5 контроверзни жени кои го промениле светот

Многу жени низ историјата ја имале храбороста јавно да говорат и да предизвикаат големи промени. Ова се дел од најконтроверзните жени кои не се плашеле да го променат светот.
Датум: 22 ное 2013
, Автор:

Зошто е корисно читањето класици?

Збогатување на вокабуларот, подобрената мозочна активност, безвременските теми, се само некои од предностите и придобивките.

Скапоцен камен од кој ќе ви застане здивот

Во светот постојат безброј впечатливи скапоцени камена, а овој бајковит опал со уникатна убавина, дефинитивно не е исклучок од тоа. Тој изгледа како светкав кристал спакуван во старо дрво.

5 вида книги кои ја јакнат интелигенцијата

Читањето книги кои ја јакнат интелигенцијата и мудроста, со себе може да донесат животни придобивки.

Мистериозна бубачка гради кула опколена со ограда

Неверојатна структура за која никој не знае кој ја изградил, ниту пак за што точно служи...

Зачекорете по светкавата ѕвездена патека

Британската компанија „Pro-Teq“ создала интересен раствор во форма на спреј, кој го користи за создавање ѕвездени пешачки патеки, кои се одлични алтернативи на уличното осветлување.

10 најсексапилни машки професии

Пожарникарот ќе ја распали женската фантазија, а пилотот ќе ја одведе дамата во небесната широчина. Погледнете кои машки професии го имаат тој икс-фактор, со кој го привлекуваат понежниот пол.