10 најдобри локации за скокање со банџи

Потрагата по спојувањето на катарзата од дивата природа со адреналинот од екстремниот скок завршува на следните десет локации, најдобри во светот според повеќето скокачи.

Најдобрите книжарници во светот

Погледнете ги најдобрите места за читање книги, кои освен со својата литература, ќе ве изненадат и со несекојдневниот ентериер.

Свадбени обичаи од различни делови на светот

Зошто светот е привлечен? Заради различноста. Ист повод, но различни обичаи. И сè во името на новиот почеток.
Датум: 10 мар 2012
, Автор:

Научете да сакате од децата

Децата можат да нѐ насмеат кога ни е најтешко, да ни го подарат најубавиот подарок, да не прегрнат толку силно што веднаш можеме да се стопиме. Тие се најдобрите учители кои ни го покажуваат патот на љубовта...

Најдобрите филмски бакнежи на сите времиња

Потсетете се на филмските сцени со страсни бакнежи кои ќе ви го одземат здивот и ќе ве натераат да ги гледате по кој знае кој пат.

Неверојатни битки во природата

Животните секогаш ја означуваат својата територија, притоа користејќи повеќе различни начини чија цел е да ги задржат натрапниците подалеку од неа. Кога другата страна не го почитува нивното барање, доаѓа до жестоки судири...

Градби што личат на нешто друго

Си беше еднаш една старица што живееше во чевел... сè додека група архитекти не одлучија дека чевлите не се прикладно место за живеење, па направија градби во вид на кошница за пикник, молекула, чајник и многу други.
Датум: 28 јан 2012
, Автор:

10 пронаоѓачи кои загинале од сопствените изуми

Дел од откритијата заради кои денеска животот ни е поедноставен и полесен, скапо ги чинеле нивните пронаоѓачи. Платиле со животот...
Датум: 23 јан 2012
, Автор:

Необични желби и тестаменти

Иако тестаментите вообичаено се користат за да се дефинира наследството, некои луѓе ги имаат искористено за политички цели или едноставно за да направат шега. Еве ги 10-те најчудни претсмртни...
Датум: 12 јан 2012
, Автор:

Зошто на 23 септември се раѓаат најмногу бебиња?

На 23 септември, на светов доаѓаат двојно повеќе деца од кој било друг ден во годината, иако периодот воопшто не им одговара на трудниците поради летните горештини кои мораат да ги трпат.

Придобивките и негативните последици од ботоксот

Ботоксот, како често употребуван третман во козметичките зафати, има многу позитивни ефекти, но не се исклучуваат и негативните последици од неговото користење.

Интересни новогодишни традиции

Ако за најлудата ноќ планирате да заминете надвор од земјата, немојте да се изненадите ако наидете на некоја од следните традиции.
Датум: 22 дек 2011
, Автор: