Како тоа мирисаш на колонска вода, а јас не сум бричен?

Сѐ е лесно кога си мал. И да згрешиш ќе ти речат: да си жив и здрав - од маестро Игор Џамбазов. Ама ова беше лоша одлука како Есма на Евровизија. Мижеечки да гаѓаше ќе погодеше. Ако не во центарот макар во полето. А таа го утна целиот ѕид на кој беше пикадото.
Датум: 06 мар 2014
, Автор:

Шолја кафе и празен лист

Дотури кафе во шолјата и некое време немо се ѕвереше во чадот кој, напуштајќи ја шолјата, правеше најразлични форми...
Датум: 02 мар 2014
, Автор:

Имаш пошта

Ќе се вљубите едно сосем обично утро, по подготвеното кафе донесено во кревет. Тогаш ќе ви светне една прекрасна идеја – го/ја сакам. Како пошта. Динг-донг – имате пошта.
Датум: 23 фев 2014
, Автор:

Дали јас пораснав или ти се измени?

Сегашноста е илузија. Никогаш не ја гледаме сосем јасно. Дури откако ќе помине доволно време можеш да се навратиш, и јасно, и до некаде објективно, да ги погледнеш работите.
Датум: 16 фев 2014
, Автор:

Дали сакам да имам деца во вакво време?

Да се разбереме, лошотилукот не е пронајдок на новото време, го имало отсекогаш. Но дали полека но сигурно достигнува кулминација?
Датум: 09 фев 2014
, Автор:

Исповеди: Хард кор љубов

Исповеди на една блиска личност од далечна земја...
Датум: 02 фев 2014
, Автор:

Добронамерен хејтер

„Готвиме, жалејќи се на изгубеното време, а можеме да вложиме љубов во храната.“ Јас би рекла, живееме жалејќи се за она што го немаме, наместо да ја вложиме сета страст во животот.
Датум: 26 јан 2014
, Автор:

Чукни во дрво

Колку од вас биле на „бајачка“, или што би рекла сестра ми, на пагански психијатар, или макар познавате некој кој бил однесен од страна на мајка му или баба му?
Датум: 19 јан 2014
, Автор:

Идоли и високи потпетици

Жените меѓусебно се гледаат како конкуренција, не за работа или кариера (што до негде би било прифатливо), туку за вниманието на мажите...
Датум: 12 јан 2014
, Автор:

Г. Совршен vs. Г. Реален

Можеби вистинската грешка ни е што не знаеме да ја потцртаме таа линија, да ја видиме разликата меѓу совршениот кој го креираме како илузија во нашите глави, и реалниот, оној кој е тука, кој би сторил сè за нас, кој вистински постои...
Датум: 05 јан 2014
, Автор:

Драг Дедо Мраз…

Знам дека не бев некој ангел изминатава година, ама кој е безгрешен? Биди искрен првично кон самиот себеси, нели бев добра девојка?
Датум: 29 дек 2013
, Автор:

Разрешени мистериите за оние од Венера

Неодамна наидов на многу интересно истражување кое ги издвојува десетте најголеми мистерии на мажите поврзани со припадничките на поубавата половина. Забавно беше, признавам. Ајде да ги сумираме одговорите.
Датум: 22 дек 2013
, Автор: