Кофеинот го намалува ризикот за рак на дојка

Според најновите истражувања објавени на „Breast Cancer Research“, кофеинот може да го намали ризикот од некои видови рак на дојка до 55%.

Кафето е поздраво од црниот, но не и од зелениот чај

Крис Килхем, алтернативен медицински истражувач и пронаоѓач на природни лекови ширум светот, дава одговор на прашањето: „Што е поздраво да се пие, кафе или чај?“.

Со кафе до подолг живот и подобар крвен притисок

Учесниците во истражувањето кои пиеле една или две шолји кафе на ден имале за 25% поголема еластичност на нивните крвни садови, од оние кои пиеле нередовно или воопшто не пиеле.

Каде се пие најмногу кафе во светот?

Ова истражување е направено врз база на податоци кои биле прибирани од 1977 до 2008 година. Спроведено е од „Меѓународната организација за кафе“ во Лондон...

Кога најмногу се ужива во кафето?

Повеќето луѓе набрзина пијат кафе веднаш штом ќе станат од спиење, бидејќи чувствуваат дека тогаш им е најпотребно, заборавајќи дека тоа може да претставува фантастичен момент на уживање.

Историјата и традицијата на кафе паузата

Не се потребни никакви истражувања за да дознаеме колку корисна може да биде кратката кафе пауза за работниците, но и општо за целиот бизнис...

Дали треба да пиеме помалку кафе?

Погледнете кој е одговорот на двајца професори на прашањето: дали треба да пиеме помалку кафе?

Кафето како лек против некои посериозни болести

Кофеинот го намалува ризикот од заболување од рак на кожа. Исто така, млеката за тело кои содржат екстракти од зелен чај и кофеин, го имаат ова заштитно дејство на вашата кожа.

Влијанието на кофеинот врз вашето тело и мозок

И покрај тоа што кофеинот може негативно да влијае на вашето расположение, новите истражувања покажуваат дека шолјата полна со кафе, може да ја подобри работата на мозокот кај жените, во стресни ситуации.

Како е изграден светскиот бренд „Starbucks“?

Корпорацијата „Starbucks“ денеска претставува еден од најдобрите интернационални брендови, која заклучно со 2010 година, вбројува 17.009 продавници...

Кафето во нашите животи

Кога ќе помислите на кафе, веројатно веднаш ви доаѓа асоцијација за многу работи во главата. Дружба, смеење, забава... Без разлика дали го сакате или не, кафето е составен дел од нашето секојдневие.
Датум: 23 јун 2011
, Автор:

Магичниот свет на кафето

Во својата долгогодишна историја, кафето успеало да се пробие како светски најконсумиран пијалак, а на пазарот да биде веднаш зад нафтата.