Цимерката (The Roommate)

Филм за предаторите околу нас кои може да дојдат во различна форма и облик...

Непознат (Unknown)

Динамичен трилер за потрагата по сопствениот загубен идентитет, во буквална смисла на зборот...

Војна на „слатките“ машини

Краток анимиран филм за прекрасен и релаксирачки старт на работната недела.
Датум: 06 јун 2011
, Автор:

Само продолжи со тоа (Just go with it)

Филм за лагите и за тоа кога е вистинско време да престанеш со нив и да ја кажеш вистината... како едно „Пинокио“ патешествие може да ти разјасни некои работи и да ти донесе позитивна животна промена...

Гулаб кој го уништува светот поради едно колаче

Што треба да направи таен агент, кога љубопитен гулаб ќе се заглави во внатрешноста на мултимилионска нуклеарна актовка, која му е дадена од владата на САД?

Во подобар свет (In A Better World)

Филм за неправдите и за насилството кои не пресретнуваат без разлика дали сме деца или возрасни луѓе и кој е вистинскиот однос кон нив...

Елитен оддел 2 (Elite Squad 2)

Филм за политичките игри и за тоа како смртта на „обичните смртници“ не значи ништо за моќниците додека кешот оди во џебот, но и за промените кои малите луѓе можат да ги направат, за потоа... сè да се врати на старо.

Рио (Rio)

Анимиран филм за менталитетот, за оној „северниот“, кој е стегнат, ригиден и на кој му се потребни решетките на кафезот, наспроти оној „јужниот“ исполнет со звуците на самба и сето тоа раскажано низ авантурите на две птици...

Тоа е еден вид смешна приказна (It’s Kind of a Funny Story)

Филм за тинејџерскиот притисок и за „сечењето вени“ поради лошите оценки, девојките, пријателите...

„Возрасните“ (Grown ups)

Пет семејства, еден куп проблеми и разлики, а најмногу комични ситуации...

Најпрофитабилни филмови на сите времиња

Почнале со скромен буџет, а заработиле милиони. Погледнете ја листата на најпрофитабилните филмови до сега.

127 часа (127 hours)

Нема ништо помоќно на Земјата, од волјата за живот. Приказна за човековата издржливост, инстинктот и преживувањето...