„Ќе ја убијам“

Девојки, ви се има ли случено некоја друга да ви го украде момчето од вашите соништа, со кого планиравте да ја искусите „совршената љубов“?
Датум: 29 ное 2010
, Автор:

Накит инспириран од храна

Дизајнерката Lucky Folk од Австралија ја спојува храната со златото и среброто во нејзината колекција од накит.

Шарени мастики

За многумина од нас тоа е само една мастика на тротоарот, фрлена од несовесен човек. Но за Бен Вилосн, тоа е инспирација за творење.

Еколошкото училиште во Бали

Училишниот кампус се наоѓа во Бали и целосно е направен од бамбус и од традиционалните Балиски ѕидови од кал. Во него има училници, спортска сала, фудбалски терени, деловни простории, библиотека, кафулиња и интернат.
Датум: 26 ное 2010
, Автор:

Прекрасна куќа сместена во карпа

Вгнездена во карпите на островот Сан Хуан во Вашингтон, оваа куќа изгледа извонредно. Дизајнерот Том Кундиг од „Olson Kundig Architects“, употребил неверојатна комбинација од стакло и бетон и успеал да создаде одлично дело.
Датум: 25 ное 2010
, Автор:

Имагинација на реални фотографии

Погледнете ги прекрасните илустрации на шведскиот илустратор Johan Thörnqvist. Неговиот концепт се базира на цртање имагинарни илустрации врз веќе постоечки реални фотографии.

Портрети врз сложувалки од флопи дискови

Британскиот уметникот Nick Gentry кој дипломирал во Central Saint Martins е автор на оваа рециклирана уметност. Старите и веќе неупотребливи флопи дискови се неговата инспирација.

Неверојатно реалистични слики

Том Мартин е млад уметник кој користејќи акрилни бои, ги создава најзачудувачките слики. Гледајќи во нив, сигурно ќе си помислите дека тоа се фотографии, но реалноста е дека тие се слики...

Реални ситуации во кои би рекле „WTF“?

Во секојдневниот живот, често можеме да се најдеме во необични, па дури и опасни ситуации, во кои не би можеле да речеме ништо друго освен „WTF“?. Следниве 11 креативни илустрации претставуваат токму такви ситуации.
Датум: 21 ное 2010
, Автор:

Хотел Seven, Париз

Алиса во земјата на чудата, агент 007, Marie Antoinette и уште други дваесет и пет тематски апартмани го красат хотелот „Seven“ во Париз.

Пријателски настроен часовник

Овој часовник е посебен бидејќи ги покажува вашиот дневен распоред кој се менува со изминување на часовите, според вашата дневна рутина.

Супер херои во стари воени фотографии

Серијата се состои од обработени стари познати фотографии направени за време на војните ширум светот и од политички настани кои го одбележаа 20-от век, во кои перфектно е вметнат некој херој или негативец од стриповите.
Датум: 16 ное 2010
, Автор: