Креативно дизајнирани скутери кои ќе сакате да ги повозите

Ако паднат во рацете на уметник, скутерите можат да се претворат во кул превозно средство кое никој нема да го остави рамнодушен.

Артист си поиграл со законите на архитектурата

Ова е надреална инсталација на британскиот артист и проектант Алекс Чинек, на која изгледа како фасадата од тули лоцирана во Маргејт, Англија, да се слизнала надолу.

Ламборгини во реална големина направено целосно од хартија

Многумина од нас, некогаш во животот имаат изработено некаков предмет од хартија, но графичкиот дизајнер Тарас Леско ја одвел оваа уметност на едно сосема ново ниво.

Креативно дизајнирани коверти кои лесно се отвораат

Паметните креативци од јапонската компанија „D-BROS“ ги направиле овие кул коверти кои многу лесно се отвораат.

Кул модели на кациги со необични дизајни

Иако првичната цел на кацигата е да ја заштити главата на возачот на моторот од несакани повреди во случај на незгода или пад од моторот, сепак тоа не значи дека не може да изгледа кул.

Најминималистичкиот часовник што сте го виделе

Можете ли да кажете колку е саат на овој часовник?
Датум: 28 авг 2013
, Автор:

Најсложената уметност од хартија

Прекрасна и уникатна уметност инспирирана од светот околу нас...

Неверојатна уметност од стари касети

Иновативна идеја за употреба на старите аудио касети.

Сцени со зрна кафе инспирирани од цртаните филмови

Ирина Никитна е аматер-фотограф од Русија, креатор на оваа интересна серија фотографии наречена „Coffee Fantasies“.
Датум: 15 авг 2013
, Автор:

Во која боја најмногу ги сакате слатките задоволства?

Фантастична серија фотографии наречена „Sugar Series“ во која слатките задоволства се групирани според бојата. Нели ви доаѓа да ги изедете сите? :)
Датум: 14 авг 2013
, Автор:

Улична уметност која станува комплетна само навечер

Уметничко дело на артистот Above кој нацртал брејк денсер кој се потпира на сенката од еден уличен знак во Лондон...
Датум: 13 авг 2013
, Автор:

Оригами архитектура

Многу уметници ја користат древната јапонска уметност оригами во креирањето на своите дела...