Фотографии од Сонцето кои ќе ве заслепат

Фридман го смета своето портфолио како „соларен дневник, портрети на моменти од животот на нашата локална ѕвезда“.

Љубовта е збир од моменти, не бескрајна страст

Истражување на психологот Барбара Фредриксон која е против идејата дека љубовта е чувство кое трае непрекинато...

Интересна средба помеѓу маче и еже

Што мислите, што се случува кога за првпат ќе се сретнат љубопитно мало маче и мрзливо еже?

Митови за заштедување на горивото

Покрај сите „испробани и вистинити“ совети за заштеда на горивото, постојат неколку кои можат да ве однесат во сосема спротивна насока.

Моќта на пенкалото: 5 научни причини да пишувате повеќе

Различни форми на пишување покажале ефекти како подобрување во учењето, намалување на анксиозноста, полесно справување со траума...

Погрешниот начин на помагање

Дали на вистинскиот начин им помагате на вашите најблиски?

Најголемиот леден хотел во светот

Погледнете ги овие фотографии кои покажуваат дел од дизајните и креациите на артисти од целиот свет за неверојатниот леден хотел...

Зошто толку многу ја сакаме музиката?

Научни истражувања кои се обидуваат да ја откријат нашата поврзаност со музиката...

Придобивките од овошјето за вашата кожа и коса

Овошни третмани за освежување и враќање на природниот шарм и сјај на кожата и косата...

Црни шумски мини колачиња

Одличен зимски десерт, соодветен за попладневната кафе пауза...

Филм: Мама (Mama)

Филм за бескрајната љубов на мајката, дури и по нејзината смрт...

Опасност! Предупредувачки знаци во пријателството

И покрај тоа што нема цврсти правила, сепак постојат неколку знаци кои укажуваат на пријателство во опасност...