Животни лекции кои ги научивме од ТВ серијата „Како ја запознав мајка ви“

Доколку поради премногу смеење не успеавте да ги забележите пораките кои ни ги пренесува оваа ТВ серија...

Како да најдете баланс помеѓу вашите пријатели и партнерот?

Што треба да направите за да не ги изгубите пријателите во оној период кога вашето срце посакува да го поминува целото време со само една личност?

Најдобрата кампања против силување во Индија

„The Times of India“ спровеле огромна кампања со која се обидуваат повторно да ја вратат вината онаму каде што припаѓа - кај силувачот.

Креативни начини за подобрување на вашата креативност

Ако во последно време чувствувате дека ви се намалуваат идеите, погледнете ја оваа листа од 10 совети кои ќе ви помогнат при подобрувањето на вашата креативност...

Кој е најголемиот секојдневен проблем на кучињата?

Интересно видео во кое едно куче се обидува да помине низ ограда со малку подолга гранка во неговата уста.

Ели Сааб – Колекција „Haute Couture“ пролет/лето 2013

Ели Сааб повторно нè изненадува со одлична нова колекција за висока мода.

Кога било направено првото пиво?

Пред 1.000 или 10.000 години? Прочитајте повеќе за почетоците на еден од најпознатите алкохолни пијалаци низ светот.

25 факти за дремката кои сите студенти би требало да ги знаат

Понекогаш дремката би требало да добие и приоритет пред предавањата...

Синдромот „Испитна сесија“

Низ што поминува секој студент за време на испитната сесија...

Неверојатни пејзажи за кратко бегство од реалноста

Се чувствувате ли понекогаш како да ви е очајно потребно бегство надвор од градот, далеку од сè?

Дали луѓето навистина употребуваат само 10 проценти од мозокот?

Потеклото на овој мит не е многу јасно, но тоа што го знаеме со сигурност се резултатите од истражувањето спроведено на оваа тема...

Направете го овој психолошки тест, навистина е забавен! :)

Доколку сè уште го немате направено овој психолошки тест, одвојте неколку минути за него. Со сигурност ќе бидете изненадени од резултатите...