Црвениот крст го проширува обемот на своите активности како одговор на пандемијата од Ковид-19

Финансиските средства за реализација на овие активности на Црвениот крст се обезбедени од Фондацијата на Coca-Cola компанијата и Пивара Скопје.
Датум: 13 апр 2020
, Автор:

Вработените во „Гранд кафе“ ја одржуваат насмевката на лицата на потрошувачите

Голем број луѓе т.н. „тивки херои“ кои работат во дистрибуција и производство, незабележливо, но постојано, ни носат среќа и насмевки, овозможувајќи ни да ги одржиме нашите омилени навики.
Датум: 13 апр 2020
, Автор:

Училиштето „Нова“ и фабриката „Жито Пром“ донираа заштитна опрема и храна за Инфективната клиника во Скопје и болницата во Гевгелија

Со цел да им помогнат на ранливите категории граѓани како и на медицинските лица кои без одмор се борат со вирусот Ковид-19, „Нова“ и „Жито пром“ се одлучија на овој чекор.
Датум: 08 апр 2020
, Автор:

COVID-19 ги менува и дигиталните навики на луѓето

Несомнено, во овие услови дигиталните алатки ќе ја доживеат својата експанзија и не само поради социјализацијата што ја овозможуваат, туку и поради сите останати погодности кои ги нудат, а се однесуваат на извршување на секојдневните обврски.
Датум: 07 апр 2020
, Автор:

Еуростандард Банка воведува нов поволен потрошувачки кредит наменет за здравствените работници

Новиот „Кредит Плус“ кој го воведува Еуростандард Банка во своето кредитно портфолио е со 0% камата за првите три месеци, 0% провизија за обработка, 0% за административни трошоци, како и 0% за предвремена отплата.
Датум: 03 апр 2020
, Автор:

ЛУКОИЛ Македонија доделува гориво на институциите кои се справуваат со коронавирусот

Во овие тешки услови од кои сме погодени сите, ЛУКОИЛ Македонија го дава својот придонес кон што поефикасно справување со ситуацијата со обезбедување на гориво онаму каде што е најпотребно.
Датум: 03 апр 2020
, Автор:

A1 Македонија ќе ги доставува месечните сметки електронски до своите корисници

Согласно Уредбата донесена од Владата, како мерка за превенција од COVID -19 објавена во Службен весник бр.80/2020, се овозможува издавање на месечни сметки во електронска форма, сѐ со цел да се намали користењето на сметки во хартиена форма.
Датум: 03 апр 2020
, Автор:

Сега, повеќе од кога и да е, на децата им е потребно чувство на сигурност: ЈП Водовод и канализација – Скопје со поддршка на децата и младите од СОС Детско село

Корисниците на ЈП Водовод и канализација – Скопје заедно со мартовската сметка ќе добијат и писмо со кое се повикуваат по пат на доброволно донирање да ги поддржат децата и младите без родителска грижа и оние во социјален ризик.
Датум: 03 апр 2020
, Автор:

Не мораме да се видиме за да испиеме кафе заедно

Поради природата на вирусот, социјалните случувања се сведени на минимум, но тоа не значи дека секојдневните навики треба да исчезнат. И денеска, како и обично, испијте го омиленото кафе со најблиските, на еден поинаков начин.
Датум: 25 мар 2020
, Автор:

Црвениот крст на град Скопје во соработка со Пивара Скопје формира мобилни тимови за поддршка на ранливи категории граѓани

Во функција ќе бидат ставени 10 мобилни тимови кои ќе бидат лоцирани на пет локации во градот.
Датум: 17 мар 2020
, Автор:

A1 Заедно со своите корисници

Со дополнителни 10 GB и дополнителни ТВ канали, А1 апелира на придржување на мерките од Владата како превенција од ширење на вирусот.
Датум: 16 мар 2020
, Автор:

Пролетната свежина има ново име: „Coca-Cola Zero Lemon“!

Можеш ли да замислиш топол пролетен ден без свежината која со себе ја носи чаша добро изладена Coca-cola, со лимонче од страна?
Датум: 05 мар 2020
, Автор: