Астрологијата открива: Кога е вистинското време да го направите „тоа“ за првпат?

Некои знаци уште во раниот пубертет влегуваат во светот на еротиката, други се чуваат за по завршувањето на средното образование. Едни избираат внимателно кој/а ќе им биде прв/а, додека други се потпираат само на сексуалната желба. Откријте кога секој од знаците обично стапува во сексуални односи и како го прави изборот на партнерот, односно партнерката.

astrologijata-otkriva-koga-e-vistinskoto-vreme-da-go-napravite-toa-za-prvpat-kafepauza.mk

Овен

Женски: Динамичната, авантуристична и спонтана, женската-Овен, заради своето силно либидо, рано стапува во сексуални односи. На почетокот е прилично срамежлива, меѓутоа со текот на времето станува поотворена. Знае да ужива во сексуалните игри, за неа не постои табу и не ѝ е важно мислењето на околината. За прв сексуален партнер обично избира некој добар другар.

Машки: Машкиот Овен првото сексуално искуство најчесто го доживува помеѓу 13-тата и 15-тата година. Импулсивен е, самостоен, свесен за своите можности, па скоро секогаш ги остварува сите свои сексуални фантазии. Не му е важно дали првото искуство ќе го доживее со девојка со која е во врска, случајна партнерка или постара жена.

Бик

Женски: Иако многу сензуална и страсна, девојката-Бик првото сексуално искуство ретко го доживува пред 15-тата година од животот. Тоа ќе го направи со дечко со кој е во врска, и тоа тајно, без да дознаат пријателите и семејството. Сексот ѝ е многу важен дел од животот, но таа не сака да зборува за тоа, па многумина ја доживуваат како конзервативна личност.

Машки: Машките Бикови подоцна созреваат. За првото водење љубов обично избираат личност за која се сигурни дека ќе им овозможи големо уживање, но со неа не мораат да бидат во врска. Многу активни стануваат дури околу 17-тата година, брзајќи да надоместат за пропуштеното.

Близнаци

Женски: Иако се исклучително љубопитни и склони кон флертување, женските Близнаци првите сексуални искуства ги доживуваат околу 15-тата година. Воглавно тоа го прават со врсници со кои се во пријателски односи. Во сериозни емотивни врски влегуваат дури после средно школо. Низ животот ги води желбата за нови еротски сознанија и не подлегнуваат на притисоци од партнерот или средината.

Машки: Посилните припадници на овој знак, првиот сексуален контакт го доживуваат со врсничка, на околу 15 години. Имагинативни и шармантни, со лесно можат да ја освојат секоја личност, но преферираат искусни и одлучни партнерки. Склони се на петинг, почнуваат да го практикуваат уште од раната младост и од него никогаш не се одрекуваат.

Рак

Женски: Од сите знаци во зодијакот, женските Ракови најрано почнуваат со сексуални односни, некогаш дури и во 12-тата година од животот, по правило со партнери постари од себе. Тежнеат кон стабилни врски, па често доживуваат разочарувања поради преголемите очекувања. Ретко се впуштаат во паралелни врски, најмногу заради стравот од осудување од околината.

Машки: Машките Ракови првите сексуални искуства ги доживуваат значително подоцна, воглавно со некоја поискусна партнерка. Иако постојано имаат сексуални фантазии, ретко кога ги остваруваат. Ако имаат доминанта и посесивна мајка, таа може многу негативно да влијае на нивната самодоверба и ставот кон еротиката.

Лав

Женски: Лавиците се темпераментни и сензуални, но првите сексуални искуства им се случуваат на почетокот на средното образование. Без разлика дали се во врска или не, сериозно го избираат партнерот, кој на квалитетен начин ќе ги воведе во светот на страстите, тогаш кога тие ќе бидат подготвени за тоа. Иако не обрнуваат внимание на ставовите на околината, никогаш не зборуваат за своите искуства.

Машки: Лавовите во сексуалните води влегуваат околу 16-тата или 17-тата година. Слободни или не, партнерката што ќе ја изберат е по правило позрела и поискусна, прецизно избрана за конкретната активност. Во вистинската врска тие се верни и активни, а ако не можат да ги реализираат своите потреби, постануваат депресивни и немотивирани.

Девица

Женски: Женските Девици стапуваат во сексуални контакти дури после 20-тата, и тоа со личност со која веќе се забавувале. Многу се претпазливи и водат сметка за мислењето на околината, па внимателно го избираат партнерот. Не преземаат иницијатива, а личните инхибиции често ги кочат во остварување подолги врски и чести сексуални контакти.

Машки: И машките Девици почнуваат со сексуални контакти по адолесценцијата. Несигурни и воглавно не претерано страсни, тие за првпат избираат искусни, доминантни жени. Многу се подложни на влијанието од околината, што може да биде пресудно за нивниот избор, а и самите многу размислуваат со кого ќе влезат во сериозна врска. Со нив нема многу возбуда, па тоа подоцна го надоместуваат со верност и посветеност.

Вага

Женски: Девојките-Ваги секогаш избираат одличен партнер за првото сексуално искуство. Избираат интуитивно, сигурни дека ќе им се остварат сите еротски фантазии. Во светот на страстите влегуваат од 15-та година и тоа со партнер постар најмалку 5-6 години. Обожаваат секс и тоа не само со стален партнер, сметаат дека верноста е крајно непрактична.

Машки: Машките Ваги подоцна созреваат сексуално, а првиот пат тоа го прават воглавно со врсничка, по повеќемесечно забавување. Многу се суптилни, нежни и шармантни, магнетски привлечни за спротивниот пол. Иако не се страсни, прилично се активни и неверни. Опседнати се со убавината, па не им се важни размислувањата и ставовите на партнерката.

Скорпија

Женски: Заради многу изразената сексуалност, еротиката на женските Скорпии им е суштината на животот. Многу се страсни, но во првите сексуални односи не влегуваат рано, бидејќи многу бараат кога е во прашање изборот на партнерот. Предност им даваат на долгите врски, посесивни се и верни, неверство не опростуваат. Во сексот се препуштаат со целото свое битие.

Машки: Машките Скорпии првите сексуални искуства ќе ги започнат уште во 13-тата година. Многу се сензуални и страсни, и не се пребирливи кога е во прашање партнерката. Исклучително се самостојни и никому не дозволуваат да влијае на нивниот приватен живот. Иако се посесивни и љубоморни, не можат да се пофалат со верност.

Стрелец

Женски: Женската-Стрелец е директна и одговорна, бара задоволство, емоциите не ѝ се пресудни, така што обично рано почнува да ги доживува сексуалните задоволства. Не може да одржи долги врски, често ги менува партнерите и не ја интересира мислењето на околината.

Машки: Машкиот Стрелец првите сексуални искуства ги доживува како тинејџер и тоа со значително постари партнерки, по малку неморални. Не сакаат емотивно да се врзуваат, постојано ги менуваат партнерките барајќи ја идеалната. За нив животот е авантура, а сексот секогаш е полн со изненадувања.

Јарец

Женски: Женската-Стрелец има изразена сексуалност, физички брзо созрева, па првите сексуални искуства ги доживува многу млада. За првиот пат избира постари партнери, а самиот сексуален чин го извршува како од должност, потиснувајќи го уживањето. Во зрелите години постанува послободна, посигурна, но и повеќе бара, внимателно избирајќи ги партнерите бидејќи ѝ е важно мислењето на пријателите и семејството.

Машки: Машкиот Јарец, иако е многу чувствен и страстен, првото искуство ретко го доживува пред 17-тата или 18-тата година. Тоа најчесто се случува во постојана, сериозна врска. Многу е верен, но и прилично егоистичен. Сексот го практикува често, поретко со млади партнерки. Упорен во своите намери, не прифаќа одбивање.

Водолија

Женски: Првите сексуални искуства, женските Водолии ги имаат измеѓу 15-тата и 17-тата година, некогаш и порано, водени од желбата да се заврши и со таа работа. Поставуваат високи критериуми при изборот на постојан партнер. Многу се креативни и големи фантазери, па се трудат и во долгите врски – сексот со нив е многу возбудлив, но не го практикуваат многу често.

Машки: Водолиите од посилниот пол многу доцна почнуваат со сексуален живот, некогаш дури на крајот на средно школо. Влијанието на околината го прифаќаат присилно, но сепак ја изразуваат и својата необичност. Доста се пасивни, па избираат поискусни и постари сексуални партнерки, на кои им ја препуштаат иницијативата. Многу се креативни, но сексот го практикуваат само понекогаш, кога имаат време. Нивните животни интереси се неверојатно широки.

Риби

Женски: Рибите се сензуални, чувствени и страсни и сексуалниот живот го започнуваат прилично рано, некогаш и во 12-тата година. Избираат постари партнери, немаат многу барања, освен романтика, па благодарение на тоа, ќе бидат спремни да го усреќат својот партнер. Несигурни, трагајќи по вистинската љубов, често доживуваат големи разочарувања, што е проблем при созревањето. Мечтаат за долга, вистинска врска.

Машки: Машките Риби покасно ги доживуваат првите сексуални искуства, скоро никогаш пред 15-тата или 16-тата година, исклучиво со поискусни, позрели партнерки. Многу се нежни, можат да бидат квалитетни и вешти, а сексот го практикуваат често ако тоа им одговара на партнерките, во спротивно можат и долго да апстинираат. Сакаат промени, не се претерано верни, избегнуваат долги, а сакаат тајни врски. Мислењето на околината им е прилично важно.


САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

       

За авторот
Читај на раат!

Поврзани содржини

Остави коментар