Воздигнување на голото женско тело

Калус Камперт е уметник кој го воздигнува женското тело на највисокото ниво. Живее и работи во Дизелдорф, Германија. Интересно за него е што е самоук фотограф. Величење на голото женско телоИако неговата работа е инспирирана од голотијата и еротиката, како стилови во фотографирањето, тој вели:
.

„Не сум заинтересиран за прикажување на убавината како надворешен феномен. Напротив, сакам да го прикажам човечкото битие како целина: телото и умот соединети заедно.“

Погледнете ги неговите импресивни фотографии:Величење на голото женско телоВеличење на голото женско телоВеличење на голото женско телоВеличење на голото женско телоВеличење на голото женско телоВеличење на голото женско телоВеличење на голото женско телоВеличење на голото женско телоВеличење на голото женско телоВеличење на голото женско телоВеличење на голото женско телоВеличење на голото женско телоВеличење на голото женско тело

За авторот

Поврзани содржини

Остави коментар