Уредување на ентериерот: Мермерни маси кои ќе ја надополнат секоја просторија во домот

Последните трендови во светот на ентериерот го издвоија мермерот како популарна опција за уредување на ентериерот, и тоа од бањата до кујната. Она што му помага на мермерот да се истакне помеѓу останатите материјали е секако луксузниот и елегантен изглед, како и фактот што добро се комбинира и со дрво и со метал. Со самото тоа, одлично се вклопува во минималистичките ентериери, во ентериерите во кои колоритот од весели бои ја презема главната улога или во раскошно уредените простории.

0-nov-trend-vo-ureduvanjeto-na-domot-mermerni-masi-koi-kje-ja-nadopolnat-sekoja-prostorija-vo-domot-www.kafepauza.mk_

Веќе со векови е присутен во архитектурата, а особено е популарен во скандинавскиот стил на уредување кој дозволува неговата раскошност и убавина навистина да дојдат до израз. Исклучително убав избор е за маса во кујната, како и за мала масичка за кафе во дневната соба. Бидејќи е исклучително цврст и силен, со самото тоа ќе трае засекогаш. А, ќе направи и секоја просторија во домот да изгледа како дизајнерско дело. Во продолжение следуваат фотографии што ќе ве инспирираат како да го комбинирате во вашиот дом.

1-nov-trend-vo-ureduvanjeto-na-domot-mermerni-masi-koi-kje-ja-nadopolnat-sekoja-prostorija-vo-domot-www.kafepauza.mk_

2-nov-trend-vo-ureduvanjeto-na-domot-mermerni-masi-koi-kje-ja-nadopolnat-sekoja-prostorija-vo-domot-www.kafepauza.mk_

3-nov-trend-vo-ureduvanjeto-na-domot-mermerni-masi-koi-kje-ja-nadopolnat-sekoja-prostorija-vo-domot-www.kafepauza.mk_

5-nov-trend-vo-ureduvanjeto-na-domot-mermerni-masi-koi-kje-ja-nadopolnat-sekoja-prostorija-vo-domot-www.kafepauza.mk_

На следната страница ве очекуваат уште неколку предлози како можете да го вклопите мермерот во вашиот дом.

За авторот
Комуникативна, весела, оптимистички настроена. Обожава книги, музика, филм и приказни кои инспирираат. Сака да пие кафе, па макар и сама. Верува во себе и во своите можности, бидејќи кој не се обидел - не успеал!

Поврзани содржини

Остави коментар