Уметност што ќе ве импресионира: Можете ли да ја пронајдете жената на овие фотографии?

Германскиот уметник Јорг Дустервалд слика голи жени во склоп со позадините од природата. Всушност, тој ги сокрива моделите со цртање по телото кое го користи како средство за негово креативно изразување. Со цел да ја прошири својата работа, Дустервалд ја покажува истата во живо на различни настани. Во продолжение погледнете ги делата на овој неверојатен уметник и обидете се да пронајдете каде е сокриена жената.

Уметност која ќе ве импресионира: Можете ли да ја препознаете жената на овие фотографии?

Уметност која ќе ве импресионира: Можете ли да ја препознаете жената на овие фотографии?

Уметност која ќе ве импресионира: Можете ли да ја препознаете жената на овие фотографии?

Уметност која ќе ве импресионира: Можете ли да ја препознаете жената на овие фотографии?

Малку ве замисли, зар не?

За авторот
Економист во изградба, а страстен обожавател на пишаниот збор уште откако знае за себе. Смета дека животот без домашно милениче не изгледа комплетен, а кафето со многу шеќер го смета за едно најубавите утрински задоволства.

Поврзани содржини

Остави коментар