Уметност на машина за пишување

Уметност на машина за пишување

Paul Smith е роден на 21 септември 1921 година во Филаделфија. Церебралната парализа го попречила да посетува училишна настава, но не го спречила да остави длабок и значаен печат во животот. Во некоја година од неговиот живот, почнал да ја употребува машината за пишување и користејќи ги само знаците: „@“, „#“, „$“, „%“, „^“, „&“, „*“, „(“, „)“, „_“ кои ги типкал со левата рака, почнал да создава прекрасни цртежи.

Уметност на машина за пишување

Автопортрет

Во седмата декада од неговиот живот, Пол имал веќе направено повеќе од 100 цртежи. Во меѓувреме, тој бил самоук шампион во шах. Починал во дом за стари лица на 25 јуни 2007 година и до ден денес е инспирација за сите. Погледнете дел од неговото уметничко творештво:Уметност на машина за пишувањеУметност на машина за пишувањеУметност на машина за пишувањеУметност на машина за пишувањеУметност на машина за пишувањеУметност на машина за пишувањеУметност на машина за пишувањеУметност на машина за пишувањеУметност на машина за пишувањеУметност на машина за пишувањеУметност на машина за пишувањеУметност на машина за пишувањеУметност на машина за пишувањеУметност на машина за пишувањеУметност на машина за пишувањеУметност на машина за пишувањеУметност на машина за пишувањеУметност на машина за пишувањеУметност на машина за пишувањеУметност на машина за пишувањеУметност на машина за пишувањеУметност на машина за пишувањеУметност на машина за пишувањеУметност на машина за пишувањеУметност на машина за пишувањеУметност на машина за пишување


САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

       

За авторот

Поврзани содржини

  1. maja Reply

    ova e kucano na masina? Nema sansi!!!! Ova izgleda crtano so moliv…

Остави коментар