Смешни илустрации на една идна мајка која ги прикажува маките на бремените жени

Бременоста е огромен предизвик за секоја жена. За време на раѓањето на детето, жената поминува низ 72 пати посилни болки отколку при што било друго во животот. Токму затоа, многу е потешко да се задржи смислата за хумор, но некогаш само тоа е доволно за да се преживее напорниот ден. Оваа серија хумористични илустрации ги доловува мислите на идните мајки и ја покажуваат вистинската страна на бременоста.

„Утринска мачнина, подуеност, гасови, постојано мокрење, болки во карлицата, несоница, акни, замор, влакна на лицето, раскрвавени непца, болки во грбот... Да, бременоста е прекрасна!“

„Утринска мачнина, подуеност, гасови, постојано мокрење, болки во карлицата, несоница, акни, замор, влакна на лицето, раскрвавени непца, болки во грбот… Да, бременоста е прекрасна!“

„Прецизноста на апликациите за овулација ни го уништија незаштитениот секс на кој се радувавме и јас и маж ми “

„Прецизноста на апликациите за овулација му го уништи радувањето на маж ми за незаштитен секс.“

За авторот
Живее за добра книга и дише преку пишаниот збор. Кога би можела цел живот би патувала, би читала и би гледала филмови. Вљубеник во фотографијата и класиката. Оптимист и поборник за љубов. Модата е нејзин начин да го изрази своето мислење и став. Животот за неа е уметност, филозофија и добра храна.

Поврзани содржини

Остави коментар