Скулптури од трева

Скулптури од трева

Овие скулптури, изработени од почва и пченични семки, прицврстени на конструкции од рециклирано железо, се резултат од креативната работа на Матилда Русел-Жироди.Скулптури од треваСкулптури од трева

„Природниот свет кој го апсорбираме станува дел од човековото постоење. Преку овие антропоморфски (човечки форми) скулптури од почва и пченични тревни семиња, се залагам да покажам дека храната, нејзиното потекло и нејзиниот транспорт имаат влијание врз нас, повеќе од нејзиниот вкус. Нејзината внатрешна моќ влијае на секој орган од нашето тело. Набљудувајќи ја природата и станувајќи свесни за тоа што јадеме и како јадеме не прави почувствителни на циклусите на исхрана во светот, за изобилието, за немаштијата и ни овозможува да бидеме физички, интелектуално и духовно поврзани со глобалната реалност.“


САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

       

За авторот
Читај на раат!

Поврзани содржини

Остави коментар