Разлики помеѓу луѓето кај кои доминира левата и оние кај кои доминира десната страна на мозокот

Разлики помеѓу луѓето кај кои доминира левата и оние кај кои доминира десната страна на мозокот

Дали сметате дека кај вас доминира левата страна на мозокот само затоа што сте десничари? Сепак, тоа не е толку едноставно. Напротив, категоризацијата е многу посложена од ова, па кај никој не може целосно да се смета дека доминира само левата или пак, само десната страна. Дури и ако сметавте дека кај вас е повеќе изразена левата хемисфера, не би требало да се изненадите ако видите некои карактеристики на луѓето со доминантна десна страна. Следниве илустрации може да ви помогнат да идентификувате која страна од мозокот ви е подоминантна, па притоа подобро да ги развиете своите потенцијали.

1. Нивните реакции кога гледаат филм

(1) 8 примери кои ја покажуваат разликата помеѓу луѓето кај кои доминира левата и оние кај кои доминира десната страна на мозокот

2. Нивните тетратки се полни со…

(2) 8 примери кои ја покажуваат разликата помеѓу луѓето кај кои доминира левата и оние кај кои доминира десната страна на мозокот

3. Нивниот омилен предмет во училиште

(3) 8 примери кои ја покажуваат разликата помеѓу луѓето кај кои доминира левата и оние кај кои доминира десната страна на мозокот

4. Кога се соочуваат со проблеми, нивните моментални реакции изгледаат вака

(4) 8 примери кои ја покажуваат разликата помеѓу луѓето кај кои доминира левата и оние кај кои доминира десната страна на мозокот

5. Кога од нив се бара да направат нешто опасно

(5) 8 примери кои ја покажуваат разликата помеѓу луѓето кај кои доминира левата и оние кај кои доминира десната страна на мозокот

6. Кога треба да се сетат на случки од минатото

(6) 8 примери кои ја покажуваат разликата помеѓу луѓето кај кои доминира левата и оние кај кои доминира десната страна на мозокот

7. Ако треба да го опишат нивниот дом

(7) 8 примери кои ја покажуваат разликата помеѓу луѓето кај кои доминира левата и оние кај кои доминира десната страна на мозокот

8. Нивниот начин на размислување може да се прикаже вака

(8) 8 примери кои ја покажуваат разликата помеѓу луѓето кај кои доминира левата и оние кај кои доминира десната страна на мозокот


САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

       

За авторот
Економист во изградба, а страстен обожавател на пишаниот збор уште откако знае за себе. Смета дека животот без домашно милениче не изгледа комплетен, а кафето со многу шеќер го смета за едно најубавите утрински задоволства.

Поврзани содржини

Остави коментар