Патувањето на едно бебе во светот на чудата

Дали бебињата сонуваат додека спијат или едноставно спокојно се одмораат? Queenie Liao, артистката и мајка на три момци, ги сподели авантуристичките драми од соништата на нејзиното бебенце Wengenn, додека тоа мирно си спие.

Патувањето на едно бебе во светот на чудата Патувањето на едно бебе во светот на чудата

Комбинирајќи ги нејзините артистички способности, имагинацијата и фотографијата, Queenie креирала фасцинантна фотосерија, која ја направила служејќи се со едноставни ткаенини, плишани мечиња и други вообичаени материјали од домаќинството. Со нив, ги создала сцените зад бебето.

Патувањето на едно бебе во светот на чудата Патувањето на едно бебе во светот на чудата

Секоја фотографија е уникатна и ја претставува секоја нова, возбудлива епизода од патувањето на нејзиното бебе во светот на бајките. Нејзиниот албум наречен „Wengenn in Wonderland“, е компилација од над 100 креативни фотографии, кои го пресликуваат непрекинатото истражување на Wengenn, во неговата магична земја, исполнета со убавини и чуда.

Патувањето на едно бебе во светот на чудата Патувањето на едно бебе во светот на чудата Патувањето на едно бебе во светот на чудата Патувањето на едно бебе во светот на чудата Патувањето на едно бебе во светот на чудата Патувањето на едно бебе во светот на чудата

За авторот
Љубопитна новинарка и маркетерка со истражувачки дух, која е во вечна потрага по доза креативност. Животно мото ѝ е дека без утринско кафе, испеана песна и барем малку возбуда, не треба да ѝ помине ниту еден ден. Неостварен сон - да го прошета светот.

Поврзани содржини

Остави коментар