„Некои девојки“ – Моќни илустрации со важна порака во кои секоја девојка ќе се пронајде

Zombijana Bones е всушност псевдонимот на 24-годишната Андријана Вешовиќ од Подгорица. Иако првичната желба ѝ била да стане новинар, таа на крај завршила како уметник. Всушност, кога се запишала во средно училиште, таа дошла во контакт со дигиталната уметност и за брзо време ги научила целиот Adobe, Corel и сличните креативни софтвери. Во текот на нејзиното средно образование, таа започнала долго време да поминува во едно ателје каде што започнала да ги учи основните техники на цртање.

0-nekoi-devojki-mokjni-ilustracii-so-vazhna-poraka-vo-koja-sekoja-devojka-kje-se-pronajde-kafepauza.mk

Па затоа следната одлука што ја донела била да се запише на Факултетот за визуелни уметности во Подгорица и да го заврши со прилично силен просек. Во текот на последната година од студирањето таа го започнува проектот „Зомбијана го црта Твитер“ и со тоа ја стекнува нејзината бројна публика. По тој проект, следат уште неколку интересни серии илустрации, но оној кој ја прослави е серијата „Некои девојки“.

За авторот
Живее за добра книга и дише преку пишаниот збор. Кога би можела цел живот би патувала, би читала и би гледала филмови. Вљубеник во фотографијата и класиката. Оптимист и поборник за љубов. Модата е нејзин начин да го изрази своето мислење и став. Животот за неа е уметност, филозофија и добра храна.

Поврзани содржини

Остави коментар