Моќни илустрации ни покажуваат свет во кој луѓето и животните си ги замениле местата

Луѓето често ги убиваат животни за храна, но многу пати и за задоволство. Тоа станало толку нормална појава, што веќе не ни размислуваме за неа. Но што ако си замислиме паралелен универзум во кој животните ги експлоатираат луѓето? Дали ова ќе ја промени нашата перцепција? Токму ова го направила германската артистка Барбара Даниелс.

„Замислете модерно општество со заменети улоги на луѓето и животните. Како ќе се чувствувате ако сте доминирани од друг вид? Моите илустрации се обидуваат да ги одговорат овие прашања.“

1. Свеж човек

Моќни илустрации ни покажуваат свет во кој луѓето и животните си ги замениле местата

2. Прошетка во парк

Моќни илустрации ни покажуваат свет во кој луѓето и животните си ги замениле местата

3. Вести

Моќни илустрации ни покажуваат свет во кој луѓето и животните си ги замениле местата

4. Тренирање во циркус

Моќни илустрации ни покажуваат свет во кој луѓето и животните си ги замениле местата

5. Огнени прстени

Моќни илустрации ни покажуваат свет во кој луѓето и животните си ги замениле местата

6. Борби со луѓе

Моќни илустрации ни покажуваат свет во кој луѓето и животните си ги замениле местата

Продолжува на следната страница

За авторот
Студент кој секојдневно се губи низ страниците на некоја книга. Пишувањето и јогата го прават нејзиниот ден целосен.

Поврзани содржини

Остави коментар