Моќни илустрации ни покажуваат дека сите промени водат кон нешто подобро

Моќни илустрации ни покажуваат дека сите промени водат кон нешто подобро

Можеби ви е тешко да прифатите, но покрај сето добро и лошо што го искусувате во различни периоди од животот, на крајот, секој од вас е одговорен за сопствената среќа. Секогаш кога се соочувате со потешкотии вие имате избор: Или ќе бидете очајни или ќе се обидете да ја видите ситуацијата од поинаков агол. Ништо во животот не е сосема црно, ниту сосема бело. Има само нијанси на сиво.

Погледнете ги овие илустрации коишто ќе ви помогнат да погледнете на вашите проблеми од поинаков аспект.

Тој ме остави

Тој ме остави.

Само сум чекор поблиску до вистинската среќа

Сега сум чекор поблиску до вистинска среќа.

Повеќе не сум млада

Мојата младост заврши.

Убава сум како претходно, а и мудра

Убава сум како претходно, а и мудра.

Не можам да поверувам дека ме отпуштија од работа

Не можам да поверувам дека ме отпуштија од работа.

Бремена сум. Не сум спремна за ова.

Бремена сум. Не сум спремна за ова.

Наскоро ќе донесеме нова личност на овој свет.

Наскоро ќе донесеме нова личност на овој свет.

Возрасен си веќе. Не можеш повеќе да живееш со своите родители.

Сега си возрасна личност. Не можеш повеќе да живееш со своите родители.

Време е да продолжиш напред. А за тоа треба да бидеш независен.

Време е да продолжиш напред. А за тоа треба да бидеш независен.

Излегов од Универзитетот. Ова е крајот.

Излегов од Универзитетот. Ова е крајот.

Млад сум и амбициозен и сите патишта ми се отворени

Млад сум и амбициозен и сите патишта ми се отворени.

Повторно паднав.

Повторно паднав.

Продолжете на следната страница за останатите илустрации…


САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

       

За авторот
Економист во изградба, а страстен обожавател на пишаниот збор уште откако знае за себе. Смета дека животот без домашно милениче не изгледа комплетен, а кафето со многу шеќер го смета за едно најубавите утрински задоволства.

Поврзани содржини

Остави коментар