Микрофотографии од водни капки што ја откриваат скриената природна убавина

Микрофотографии од водни капки што ја откриваат скриената природна убавина

Техниките на микрофотографијата нудат нов поглед кон светот. Тенките и најмалите нешта кои се подзаборавени во природата одеднаш се враќаат во живот на волшебни начини. Канадскиот фотограф Дон Комаречка ги истражува малите скриени предели во природата преку микролеќите на камерата откривајќи ги водните капки што изгледаат како минијатурни светови.

Сите фотографии се како малечки скулптури.

„Отсекогаш сметав дека добрата фотографија е комбинација од уметност и наука, колку подлабоко ќе бидат склопени толку подобри резултати ќе има“, изјавува Комаречка.

Фотографиите на кои е претставено прекршувањето на водните капки е пример за оваа изјава. Погледнете ги прекрасните фотографии што ќе ве одведат во еден магичен свет што го крие природата.

Микро фотографии од водни капки што ja откриваат скриената природна убавина

Микро фотографии од водни капки што ja откриваат скриената природна убавина

Микро фотографии од водни капки што ja откриваат скриената природна убавина

Микро фотографии од водни капки што ja откриваат скриената природна убавина

Микро фотографии од водни капки што ja откриваат скриената природна убавина

Микро фотографии од водни капки што ja откриваат скриената природна убавина

Микро фотографии од водни капки што ja откриваат скриената природна убавина

Продолжува на втората страница…


САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

       

За авторот
Психолог кој најдобро се изразува преку пишаниот збор. Нејзиниот личен лајтмотив гласи: „Остани своја и поинаква бидејќи само така ќе блеснеш во полн сјај!“

Поврзани содржини

Остави коментар