Љубовни слики со срце за сечие срце

Љубовни слики со срце за сечие срце

Дејвид Решно е британски артист кој слика со акрилни бои во живи нијанси. Како дете, татко му го научил на основите за цртањето и оттогаш постојано сонувал еден ден да стане голем артист. Учел графички дизајн, а на патот кон својот професионален развој работел како врамувач на слики во уметничка галерија. Во 2005 година почнал да се занимава со сликање со полно работно време.Љубовни слики со срце за сечие срце

Тој вели: „Секогаш сум сакал да се чувствува атмосферата во моите слики, и сакам да обрнувам внимание на небото и формациите од облаци бидејќи овие елементи ги сметам за многу важни во моите слики. Тие го даваат расположението на крајната слика, без разлика дали се работи за драматично зајдисонце или за магловита месечева светлина.“

Неговите дела се препознатливи, впечатливи, живи и полни со енергија, и секако – љубовни. Срцето е како заштитен знак на секоја слика и ја прави секоја од нив полна со љубов.Љубовни слики со срце за сечие срце Љубовни слики со срце за сечие срце Љубовни слики со срце за сечие срце Љубовни слики со срце за сечие срце Љубовни слики со срце за сечие срце Љубовни слики со срце за сечие срце Љубовни слики со срце за сечие срце Љубовни слики со срце за сечие срце Љубовни слики со срце за сечие срце Љубовни слики со срце за сечие срце Љубовни слики со срце за сечие срце Љубовни слики со срце за сечие срце Љубовни слики со срце за сечие срце Љубовни слики со срце за сечие срце Љубовни слики со срце за сечие срце Галеријата продолжува на втората страница.


САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

       

За авторот
Читај на раат!

Поврзани содржини

Остави коментар