Илустрации кои го отсликуваат светот во вистинско светло

Илустрации кои го отсликуваат светот во вистинско светло

Херлуф Бидстрап е одличен дански илустратор кој го отсликува животот на реалистичен и досетлив начин. Сите луѓе можат да се пронајдат во неговите илустрации без оглед на националноста, верската и етничката припадност. Неговите дела сѐ уште се од големо значење иако повеќето од нив биле создадени во 1940-тите и 1950-тите години. Погледнете дел од неговите фантастични илустрации кои ќе ве поттикнат на размислување и ќе ви го претстават светот во вистинско светло…

Огледало на душата

Илустрации кои го отсликуваат светот во вистинско светло

Љубомора

Илустрации кои го отсликуваат светот во вистинско светло

Знаци на пролет

Илустрации кои го отсликуваат светот во вистинско светло

Иднината на модернизмот

Илустрации кои го отсликуваат светот во вистинско светло

Продолжете на втората страница за повеќе илустрации…


САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

       

За авторот
Писателот во нејзината глава вели: Дај ми англиска книжевност. Дај ми урбан апсурд и егзистенцијализам. Дај ми мистерии за човечката психа. Дај ми театар и џез како терапија.

Поврзани содржини

Остави коментар