Иконите од поп културата илустрирани на корици од книги за деца

Уметникот Џои Спиото ги трансформира славните ликови од поп културата во привлечни и атрактивни корици од книги за деца. Без разлика дали се работи за хорор филм, или пак, музички хит, уметникот успева да ја долови суштината од секоја тема и да ја претвори во интересна илустрација пригодна за детски книги.

(30)-ikonite-od-pop-kulturata-pretvoreni-vo-korici-od-knigi-za-deca-kafepauza.mk

За авторот
Инженер под влијание на силни филмски маси. Далеку од реалноста, блиску до паметот. Иако крајот на филмот Живот го знаеме сите, сепак убаво е да уживаме додека трае.

Поврзани содржини

Остави коментар