Бизарни комбинации од секојдневниот живот создаваат неверојатни фотографии

Некои луѓе го гледаат светот онаков каков што е, но уметникот Џонас Лус замислува свое надреално постоење. Често неговата дигитална уметност е апсурдна и не следи никаква логика. Но, токму тоа ги прави неговите дела неверојатни.

Бизарни комбинации од секојдневниот живот создаваат неверојатни фотографии

Неговите дела се резултат на обожување.

Бизарни комбинации од секојдневниот живот создаваат неверојатни фотографии

„Мојата инспирација доаѓа од мојот афинитет кон природата и предметите околу мене.“

Бизарни комбинации од секојдневниот живот создаваат неверојатни фотографии

Изненадувањето му е исто важен елемент бидејќи една од целите му е да нè восхити со неговите паметни дела.

Бизарни комбинации од секојдневниот живот создаваат неверојатни фотографии

„Без разлика дали тоа е морски еднорог, месечеви балони и фламинго сладоледи, во мојот свет нема нешто што не постои.“

Бизарни комбинации од секојдневниот живот создаваат неверојатни фотографии

Продолжува на следната страница

За авторот
Студент кој секојдневно се губи низ страниците на некоја книга. Пишувањето и јогата го прават нејзиниот ден целосен.

Поврзани содржини

Остави коментар