11 начини визуелно да ја зголемите малата просторија

11 начини визуелно да ја зголемите малата просторија

Можеби не можеме да ги помрднеме ѕидовите, но можеме да користиме оптички илузии кои ќе ни помогнат визуелно да ги зголемиме дури и најмалите простории. Погледнете ги овие трикови кои ќе ја трансформираат вашата соба, без разлика колку е мала.

(12)10-nachini-vizuelno-da-ja-zgolemite-malata-prostorija-kafepauza.mk

1. Во светла средина, обоениот под може да ги „раздели“ ѕидовите и да направи собата да изгледа повисока и поширока

(1)10-nachini-vizuelno-da-ja-zgolemite-malata-prostorija-kafepauza.mk

2. Светлата боја, не само за подот туку и за таванот, ќе направи илузија на поширока просторија, но ова може да направи таванот да изгледа понизок

(2)10-nachini-vizuelno-da-ja-zgolemite-malata-prostorija-kafepauza.mk

3. Иста боја на подот и на крајниот ѕид ќе направи просторијата да изгледа пространа

(3)10-nachini-vizuelno-da-ja-zgolemite-malata-prostorija-kafepauza.mk

4. Иста боја на крајниот ѕид и таванот ќе направи собата да изгледа поширока, но може да ја намали нејзината длабочина

(4)10-nachini-vizuelno-da-ja-zgolemite-malata-prostorija-kafepauza.mk

5. Друг начин да ги „разделите“ ѕидовите е да ја намалите длабочината на собата. Ова можете да го постигнете користејќи светла боја за крајниот ѕид

(5)10-nachini-vizuelno-da-ja-zgolemite-malata-prostorija-kafepauza.mk

6. Од друга страна, можете да ја намалите широчината и да ја зголемите длабочината на собата со тоа што страничните ѕидови ќе ги обоите со иста боја

(6)10-nachini-vizuelno-da-ja-zgolemite-malata-prostorija-kafepauza.mk

7. Ако проблем е нискиот таван, можете да обоите 3 ѕида со светла боја. На овој начин ќе ја намалите широчината и длабочината на собата, но таванот ќе изгледа повисок

(7)10-nachini-vizuelno-da-ja-zgolemite-malata-prostorija-kafepauza.mk

8. Светлите бои не се единствениот начин за создавање илузија на пространство. Можете да додадете некој дезен на крајниот ѕид, со посветла боја и со поситни детали

(8)10-nachini-vizuelno-da-ja-zgolemite-malata-prostorija-kafepauza.mk

9. Во некои простории таванот може да изгледа премногу висок. Хоризонталните линии ќе ја намалат неговата висина и малку ќе ја намалат длабочината на собата

(9)10-nachini-vizuelno-da-ja-zgolemite-malata-prostorija-kafepauza.mk

10. Вертикалните линии од друга страна, можат да го „подигнат“ нискиот таван

(10)10-nachini-vizuelno-da-ja-zgolemite-malata-prostorija-kafepauza.mk

11. Ако сакате собата да изгледа поширока, а да ја намалите нејзината длабочина, хоризонталните линии на подот ќе ви помогнат да го постигнете овој ефект

(11)10-nachini-vizuelno-da-ja-zgolemite-malata-prostorija-kafepauza.mk

Погледнете ги и овие идеи за визуелно зголемување на вашата бања.


САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

       

За авторот
Студент кој секојдневно се губи низ страниците на некоја книга. Пишувањето и јогата го прават нејзиниот ден целосен.

Поврзани содржини

Остави коментар