03 август 2022 | Кафе пауза

Бизарни навики од секојдневниот живот на Римјаните

Дали знаевте дека старите Римјани верувале дека крвта на гладијаторите била лековита?

Зошто треба да престанете да ја барате љубовта?

Нели би било подобро доколку ја оставите љубовта самата да ве пронајде?

Што ќе ни донесе полната Месечина во август?

Некои врати ќе се затворат и други ќе се отворат, а тоа ќе ни помогне да откриеме во која насока треба да се движиме за да стигнеме до нашата дестинација.