Зошто сè повеќе жени си го задржуваат моминското презиме?

Истражувачи од Универзитетот Невада направиле истражување кое го нарекле „Сексуални улоги“. Истражувањето е за тоа како околината ги гледа мажите чии сопруги го задржале своето моминско презиме.

Заслужувате искрена љубов во 2018-та година

Можеби сте биле навистина несреќни во 2017-та година. Сте се впуштале во лоши врски, и сте завршувале со токсични луѓе. А тоа се случувало без пауза. Болката била неизмерна, а одбивањето било всадено во вас.

Како да простите кога тоа ви изгледа невозможно?

Простувањето може да биде навистина болно и заморно, дури повеќе и од самата рана. А најважниот тест обично се појавува не само кога им простуваме на другите, туку и кога си простуваме себеси.

Зошто кажуваме „Амин“ после молитва?

Еден од најчестите зборови кои се спомнуваат во христијанството е „Амин“, кој се кажува после молитва, пред и после оброци или после која било света изјава.

Интересно истражување покажало дека чувањето куче може да ви го продолжи животот

Без сомнение дебатата мачки против кучиња ќе продолжи засекогаш, но има некои добри вести за луѓето кои сакаат кучиња. Според едно истражување објавено во списанието „Scientific Reports“, чувањето куче може да го продолжи вашиот живот.

Погледнете ја оваа неверојатна уметност на смуди

Таа користи смути што го прав и од млеко, овошје и бобинки како основа, а потоа црта на него со крем од кокос, бадемово млеко, зачини, тревки и зеленчуци.

4 грешки кои сигурно и вие ги правите со кокосовото масло

Природно е, не бара големо планирање на буџетот, косата ја прави сјајна, а кожата кадифена и негувана. Но, каде грешите?

Убава и здрава трудница: Водич за одржување идеална тежина во бременоста

Избегнувањето на несаканите килограми само по себе претставува голем предизвик, а „проблемот“ станува уште поинтензивен во текот на бременоста.