03 септември 2017 | Кафе пауза

Парализирана виолинистка создава музика со својот ум

Животот на талентираната виолинистка Розмери Џонсон целосно се променил кога доживеала страшна сообраќајна несреќа во 1988 година...

Моќта на палатата на меморијата: Како никогаш повторно да не заборавите важни информации?

Оваа навидум луда техника е позната како методот на Лоци, или палата на меморијата.

99% од микроорганизмите во нашето тело се мистерија за научниците

Многу често научните истражувања се фокусираат на еден фактор, па не ја гледаат големата слика...

Моќни совети кои ќе ви помогнат да го подобрите вашиот живот

Има толку многу совети за подобрување на животот, што понекогаш е навистина тешко да го најдете најдоброто решение за вас.

Вистинска приказна: Маж се оженил со жената која пред 10 години му го спасила животот

Изгледа дека хероите не се секогаш со наметка, а тоа може да ви го потврди и овој маж кој сакал да си го одземе животот.

Не постои успех преку ноќ: Поучна приказна за јаворот и тревките

Иако е стар пет години, јаворот е висок само 60 центиметри...