11 март 2015 | Кафе пауза

Најкул и најоткачените професори на светот

Покрај вакви професори, секој би посакал да се врати назад на училиште.
Датум: 11 мар 2015
, Автор:

Што зборува за жените нивното омилено цвеќе?

Мередит Вага Перез е цвеќарка од Њујорк која врз основа на своето долгогодишно искуство ги проценува жените врз основа на нивните омилени цвеќиња.

Најголеми грешки при нанесувањето сенка за очи

Очите кои се убаво и правилно нашминкани изгледаат прекрасно. Но, ако сенката за очи се користи неправилно, целата шминка може да изгледа непривлечно и неуредно.

Како да ги отстраните деформираните израстоци на стапалата?

Најмногу настануваат од неудобни чевли и затоа не е чудно што се јавуваат кај над 80% од жените и тоа во четвртата декада од животот.
Датум: 11 мар 2015
, Автор:

Мажи, во овие 7 ситуации постојано ги сфаќате жените погрешно

И покрај тоа што следниве 7 ситуации се малку карикирани, сепак скоро секоја жена барем во една од нив сигурно ќе се пронајде.

Неколку работи кои ќе ги сфaтат оние девојки кои имаат помал брат

Веројатно отсекогаш мислевте дека вашиот брат ќе научи и ќе поприми многу нешта од вас како од поголема сестра. Но, како минува времето сфаќате дека взаемно се учите на многу работи. Заедно растете!
Датум: 11 мар 2015

Што зборуваат гасовите за вашиот организам?

Гасовите се непријатна, сепак нормална појава која не може да се избегне, но од неа може да се добијат некои информации поврзани со сопственото здравје.

Солениот принт – почетоците на фотографијата

Овие фотографии се дел од едно неверојатно искуство за секој кој ќе ги погледне, делувајќи како да ќе исчезнат од пред нашите очи во секој момент.

4 средства за хигиена кои мажите секојдневно ги употребуваат, а можат да бидат штетни по здравјето

Во само еден продукт за лична хигиена има над десет различни состојки. Некои од нив можат да бидат опасни по здравјето.

ТВ серија: Империја (Empire)

Приказна за вистинските вредности на семејството, негативните страни на славата и љубовта кон музиката...

10 нешта кои силните жени никогаш не ги бараат од мажите

Постојат неколку нешта кои ниту една силна, независна и храбра жена не би требало да ги побара од својот партнер.

Отстранете го забниот камен на природен начин со овие 4 рецепти

Забниот камен се оние тврди наслаги кои остануваат како залепени за забите. Не е добро да ги имате затоа што со текот на времето го оштетуваат забот.
12