Што ѝ се случува на мачка кога ќе претера со пиење кафе?

Кафето си има свои предности по здравјето и функционирањето на луѓето, но доколку не се претерува со неговото консумирање, бидејќи може да има и спротивни ефекти...

Париз пред 100 години и сега

Париз отсекогаш бил прекрасен град. Колку тој се има променето во последните 100 години, ќе можете да заклучите од следниве фотографии...

Со правилна исхрана до полесно заспивање

Сонот влијае на исхраната и исхраната влијае на сонот.

Сексот и вашиот месечен циклус: Како влијаат хормоните врз желбата за секс?

Зошто некогаш сте необјасниво расположени за секс, а некогаш пак не можете ни да помислите на тоа?

Би го изложиле ли лицето на оган во име на убавината?

Целиот третман започнува со крпа натопена во алкохол, која се става на лицето и потоа се запалува.

Суперхероите низ делата на македонскиот уметник Марко Манев

Оваа серија минималистички постери е инспирирана од суперхероите, се карактеризира со безбојност и е наречена „Superhero Noir“.