05 март 2013 | Кафе пауза

Драматично уникатен македонски накит

Во сè што работи, било да е дизајн на облека, накит, костими или моден консалтинг, Ивана Кнез внесува театралност...

Љубовни поуки од најпознатите романтични филмови

Можеби во многу од нив ќе препознаеме плиткости или клише сцени, сепак, од нив можеме и да извлечеме поуки и лекции.
Датум: 05 мар 2013
, Автор:

Мотор дизајниран од Вејн Руни

Мотор „накитен“ со дијаманти и дрес од славниот фудбалер...

Како да направите сендвич во вселената?

Астронаутот Крис Хедфилд ни покажува како да направиме сендвич без помош на гравитација.

Што се случува со вашето тело додека трчате?

Доколку ви се случат некои од следните работи за време на 30-минутен тренинг, не плашете се, тоа е нормално и значи дека сте на вистинскиот пат.

7 мудри лекции за парите од Брус Ли

Брус Ли се интересирал за многу сегменти од животот, вклучително и за парите, за кои има да ни пренесе неколку важни лекции.

Во која европска држава мажите имаат најголеми пениси?

Народ со најголеми пениси во Европа се Унгарците, додека пак најмали имаат мажите во Романија, доколку му верувате на ова истражување.
Датум: 05 мар 2013
, Автор:

Рајско прибежиште во срцето на Алпите

Хотелот Камбријан во Аделбоден на Швајцарските Алпи е место за коешто секој сонува додека е заглавен во работни обврски и стрес.