16 јануари 2013 | Кафе пауза

Слика со помош на тапи за вино

Талентираниот Скот Гундерсен вистински знае да ги искористи тапите за вино. Тој од нив умее да направи огромни фасцинантни портрети.

Книга: „Ангелски повик“ – Гијом Мисо

Сте помислиле ли на тоа што може да се случи доколку вашиот телефон заврши во погрешни раце? Колку се безбедни вашите тајни?

Повеќе од 50 начини да отворите пиво

Ова кратко филмче е дело на Крис Самерс и е наречено „Bottle Cap Blues“. Тој заедно со неговите пријатели презентира повеќе од 50 забавни начини како да отворите пиво.

7 начини на кој Њујорк е поразличен од ТВ сериите

Од „Пријатели“, до „Озборувачка“ и сè помеѓу нив, постојат илјадници ТВ серии кои се обидуваат да го доловат животот во Њујорк Сити. Но, колку е реална оваа слика за градот?

Зошто не добивате комплименти колку што заслужувате?

Предизвикувањето восхит е еден од крајните резултати кои секој ги посакува кога ќе се нафати на каква било работа.

Неверојатен феномен: замрзнати меури во езеро

Растенијата кои се наоѓаат на дното од езерското корито испуштаат метан, којшто се замрзнува веднаш кога ќе дојде во допир со многу постудена водена површина...

Појадок во Париз

Францускиот традиционален појадок е една од многуте причини поради која треба да сте возбудени за вашето патување во градот на светлината.