14 ноември 2012 | Кафе пауза

Останете во контакт со поранешните колеги

Одржувањето на контактите со поранешните соработници е од голема важност затоа што тие овозможуваат одговори на најразлични прашања и препораки. Постојат неколку начини кои ќе ви помогнат да останете во контакт со поранешните колеги.
Датум: 14 ное 2012

Најопасните железнички линии

Дали би се осмелиле да патувате по најстрашните железнички пруги во светот?
Датум: 14 ное 2012

Прекрасни цитати за љубовта и животот од бестселерот „The Notebook“

„Ти си одговор на секоја моја молитва. Ти си песна, сон, шепот, и не знам како сум можел толку долго да живеам без тебе.“
Датум: 14 ное 2012
, Автор:

Колку е здраво да се јаде туршија?

Туршијата е еден од најстарите начини на конзервирање на зеленчукот, но прашање е колку при тоа тој успева да ја задржи својата хранлива вредност?

И љубовта поминува низ 9-месечно раѓање

Раѓањето на една љубовна врска со добра перспектива пред себе, трае околу 9 месеци, исто колку и целиот период во бременоста, до раѓањето на новиот живот.

Најсмешните гримаси на Обама

Погледнете дел од гримасите на реизбраниот претседател на САД, Барак Обама, „уловени“ за време на неговите појавувања во јавноста, во претходниот мандат.
Датум: 14 ное 2012
, Автор:

Настанокот на светот во 90 секунди

Кратко едукативно видео, кое е навистина интересно и содржајно...