08 ноември 2012 | Кафе пауза

Совети за одржување на долгите врски

Нормално е во долгите врски да има периоди кога ви се чини дека онаа првичната магија веќе ја нема. Но, тоа што сте долго време во врска не значи дека повеќе не чувствувате, туку напротив, вашите чувства еволуирале...
Датум: 08 ное 2012
, Автор:

Не постои превисока цена за слава – 5 луди сценски настапи

Славните музички ѕвезди би направиле сè за милионска публика.

10 познати личности на кои им биле украдени делови од мртвите тела

За време на аутопсијата, бил отсечен пенисот на Наполен Бонапарта и прошверцуван надвор од островот Св. Елена...
Датум: 08 ное 2012
, Автор:

Како изгледа полната Месечина во различни делови од светот?

Полната Месечина е третата и претпоследна фаза од месечевите мени при која Месечината е видлива во текот на целата ноќ. Погледнете како изгледа полната Месечина фотографирана во различни делови од светот.
Датум: 08 ное 2012

Харизматични портрети на животни

Модели од дивиот свет фотографирани токму во момент кога прават некој специфичен потег со телото или имаат интересен израз на лицето, исто како да се луѓе.

Париз од почетокот на дваесеттиот век низ фотографии

Уште од моментот кога бил измислен фотоапаратот, Париз станал вечна инспирација за фотографите.