31 октомври 2012 | Кафе пауза

Магичен животински свет креиран во Фотошоп

Извонредни фотоманипулации кои спојуваат два навидум неспојливи светови...

Есенска валцер плејлиста

Дали сте расположени за малку валцер?

Брзи начини како да станете попаметни, посреќни, посекси…

Истражувањата покажаа дека за кратко време можно е да постигнете многу повеќе отколку што мислите и притоа да се чувствувате подобро.
Датум: 31 окт 2012

Екстремни временски услови ширум светот

Неверојатни фотографии од екстремни временски услови кои се случуваат ширум светот...
Датум: 31 окт 2012

Варијанти на традиционалната италијанска пица од регион во регион

Италијанската кулинарска традиција носи безброј традиционални варијанти на пицата кои се разликуваат од регион во регион. Патеписецот Алисон Бинг ја пренесува нивната историја и разликите кои ги носи секој крај од Италија.

Ослабете гледајќи хорор филмови

Научниците откриле дека луѓето губат околу 113 калории во текот на гледање хорор филм од 90 минути, односно исто колку што се трошат во текот на пешачење од 30 минути.

Смешни цитати за (анти)воркохолици

„На работа, секогаш давам 100 % од себе. 10% во понеделник, 23% во вторник, 40 % во среда, 22% во четврток и 5% во петок.“ - непознат автор
Датум: 31 окт 2012
, Автор:

Нежни фотографии со дечиња

Дури и оние најладнокрвните, нема да можат да се воздржат од насмевка, откако ќе ги видат овие волшебни детски фотографии. :)