08 октомври 2012 | Кафе пауза

Најубавото детско игралиште во светот

Австралиската дизајнерска компанија „JMD Design“ е креаторот на ова мало парче рај наменето за најмалите. Прекрасниот детски парк е распослан на површина од 20.500 метри квадратни, а е отворен ова лето.

Есенска кафе-позадина за вашиот десктоп

„Ниедна пролетна, ниту летна убавина може да има таква привлечност, каква што видов во едно есенско лице.“ - Џон Дон
Датум: 08 окт 2012
, Автор:

Лав и девица – пријателска комбинација

Повеќето луѓе се ежат од преголемата внимателност на девицата, но на лавот на некој начин му се допаѓа оваа нејзина особина. Од друга страна, девицата сфаќа дека лавот мора секогаш да биде „ѕвездата на шоуто“.

Алхемија на светлината

Станува збор за комбинација на танц и 3Д мапирање, спакувани во фантастично две и пол минутно видео...
Датум: 08 окт 2012
, Автор:

6 електрични спортски автомобили на иднината

Науката оди напред, па веќе се произведуваат сè посилни спортски електрични автомобили кои секој би ги посакал во својата гаража.

270 секунди до поисполнет брачен живот

Прочитајте ги 3-те правила кои мажите треба да ги применуваат на своите сопруги за поисполнет брачен живот.

Секојдневни работи кои редовно ги одложуваме

Листа на најчестите работи кои луѓето имаат тенденција да ги одложуваат...

Најголемата вертикална градина во светот

Лоцирана во Роцано, Италија, оваа градина неодамна влезе во Гинисовата книга на рекорди како најголема вертикална градина во светот.