Како може Фејсбук да ви ја уништи врската?

Социјалните мрежи лесно ги спојуваат луѓето, но исто така можат и лесно да ги раздвојат. Секојдневно слушаме многу примери за тоа како луѓе се запознаваат преку Фејсбук и се вљубуваат...
Датум: 05 сеп 2012
, Автор:

Бјути трикови од моделите на Victoria’s Secret

Бидејќи ни тие немаат време секојдневно да ги посетуваат салоните за разубавување, прочитајте како ја одржуваат својата убавина, во рамките на нивниот дом.

Што се случува со култните британски црвени говорници?

Надалеку препознатливите црвени телефонски говорници кои можат да се сретнат само во Велика Британија пополека почнуваат да исчезнуваат...

Добрата страна на модерните седум смртни гревови

Озборувањето, лажењето и суровоста може да влијаат лошо на личноста и да го уништат пријателството, но овие карактеристики во умерени количини може да бидат добредојдени.
Датум: 05 сеп 2012

Чудни сенки на ѕидот

Кога сенките на ѕидот се вистински уметнички дела...

Зошто работата е сепак добра за вашето здравје?

Новото истражување кое го спровело британското министерство за труд и пензии, покажало дека вработените лица помалку се разболуваат, имаат помал ризик од заболување од хронични болести...