01 јули 2012 | Кафе пауза

Еврејски хороскоп

Иако еврејската астрологија има заеднички корени со хеленистичката, тие сепак се разликуваат. Историчарите тврдат дека постои поврзаност меѓу 12-те израелски племиња, 12-те апостоли и 12-те знаци во зодијакот.
Датум: 01 јул 2012

Кратковидост

Не сум буквалист, па ако очекувавте дека ќе ви зборам за кратковидоста од медицински аспект - се лажете. Сакам да зборувам за нашата наивност, лековерност, површното гледање на работите...
Датум: 01 јул 2012
, Автор: