Храна која го намалува нивото на стрес

Одредена исхрана може многу брзо и лесно да ви помогне да го победите стресот...

10 неверојатни случајности

Следниве примери ќе ви изгледаат премногу чудно за да бидат било судбина, било случајност.

Дефинирајте го односот со партнерот

Сакате да го дефинирате вашиот однос со партнерот? Пред да започнете таков разговор, прочитајте го следниве совети и осигурајте се дека нема да бидете погрешно сфатени.
Датум: 21 јун 2012

Активности кои ќе ви го разубават летото

Летото е време без обврски во кое забавата достигнува кулминација, а следните летни активности ќе придонесат тоа да помине уште поубаво.

Најдебелите и најслабите нации во светот

Група на научници ја пресметале просечната тежина на еден жител на планетата земја, па така ја составиле и листата со најдебелите и листата со најслабите луѓе во светот.

Промените на ноќното небо во наредните 7 милијарди години

Неверојатни фотографии направени од Хабл ни покажуваат како би изгледал „сударот“ со Андромеда на нашето ноќно небо.

Интересни музички занимливости

Уште со самото појавување, MTV имаше големо влијание врз музичката индустрија и поп-културата. Но дали знаевте кога започнал да се емитува овој музички канал?
Датум: 21 јун 2012

Навивачко шаренило на ЕУРО 2012

Навивачи вооружани со обележјата на тимот за кој навиваат, формирајќи шарена слика адекватна на различните култури кои се судираат на спортскиот фестивал...