Забранети книги

Факт е дека светот неретко со стисната тупаница им се заканувал на „лошите“ книги и нивните слободоумни автори. Но кога правилата ја победиле уметноста?

Здружениот труд на рок легендите

Кога рок легендите ќе го здружат трудот, следуваат вакви епски изведби.

5-годишно девојче заработува по 12.000 долари за продадена уметничка слика

Нејзините слики од пред кусо време се наоѓаат на самостојна изложба во Њујорк. Изложбата под назив „Сокриен универзум“, ќе трае до крајот на јули оваа година.

Како да бидете посреќни?

Да се биде среќен не е некоја сложена работа и тешка задача. Светот е онаков каков што ние го гледаме. Низ призмата на сивилото е сив, низ призмата на розовото е розов, ништо тешко, ниту пак комплицирано...
Датум: 20 јун 2012
, Автор:

Што ќе се случи ако скршите јајце под вода?

Институтот за океанска наука од Бермуда го има изведено овој проект, во кој прикажуваат што ќе се случи ако скршите живо јајце, 20 метри под вода.

Видови стрес и како тие влијаат на успешните жени

Доколку се пронаоѓате во овие карактеристики, можеби е време за одмор, бидејќи сте многу блиску до целосно „согорување“.

Глувче се подготвува за „жежок“ состанок

Видео со доста сериозно глувче, решено да изгледа перфектно на својот состанок :)

Уникатен накит изработен од стари сребрени виљушки

Пред да одлучите да ја збогатите вашата колекција модни додатоци, погледнете го несекојдневниот накит на Ник Греко.
Датум: 20 јун 2012
, Автор: